Новини
Культура

Два автори з Хмельниччини перемогли у конкурсі «Коронація слова — 2017»

Кілька днів тому відбулась церемонія нагородження переможців Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова — 2017», який уже 17 років запалює імена нових зірок, що яскраво сяють на вітчизняному літературному небосхилі.

“Коронація слова” — міжнародний літературний конкурс романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей. Цей конкурс є проектом подружньої пари — Тетяни та Юрія Логушів. Подаватись на «Коронацію слова» можуть усі: як досвідчені письменники так і новачки. Єдине офіційне обмеження в конкурсі — твори повинні бути написані українською мовою. В кожній номінації визначаються три найкращих твори, також є заохочувальні премії.

Відкривали конкурс його «батьки» — Тетяна та Юрій Логуши, які у своєму виступі подякували усім, хто приїхав на конкурс та розповіли, що послужило причиною того, що вони заснували цей проект: у перші роки формування незалежної України, в 90-ті роки 20-го століття, практично не видавались романи українською мовою.

Привітали усіх присутніх на церемонії відкриття конкурсу у залі Київської міської держадміністрації заступник Міністра освіти та науки України Павло Хобзей та Міністр культури України Євген Нищук. Пан міністр відзначив, що цьогоріч більшість творів учасників конкурсу приурочені саме темі війни. І по іншому не може бути, оскільки саме письменник, поет, драматург — це одні з найбільш чутливих людей, які одразу приймають та глибоко відчувають ситуацію, що є навколо.

Як повідомляє сайт міста Шепетівка, цього року серед переможців конкурсу були і представники Хмельниччини:

  • Першу премію у номнації «Пісенна лірика» здобула заступник директора з навчально-виховної роботи Вербовецької ЗОШ І-ІІ ступенів, що у Шепетівському районі, Олена Миклащук-Іськова (переможний твір —«Нерви»);
  • Спецвідзнаку у номінації «Романи» отримала нині кам’янчанка, в минулому шепетівчанка, історик, активний громадський діяч,  журналіст, автор історичного детективу «Червона Офелія» Лора Підгірна (переможний твір — «Омбре. Над темрявою і світлом»)

Автор: Алла Самойленко