Новини
Події

У Старокостянтинівському районі приватне підприємство обдурило державу на 200 тисяч гривень

Місцевою прокуратурою виявлено факт розтрати бюджетних коштів, виділених на ремонт дорожнього покриття на території Старокостянтинівського району.

Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Мирослав Попадюк, із місцевого бюджету на проведення поточного ремонту  дорожнього покриття виділено понад 1 млн. грн. На підставі договорів, укладених між сільською радою та приватним підприємством, останнє взяло на себе зобов’язання провести відповідні роботи.
Однак, вивченням актів приймання-передачі виконаних робіт та оглядом доріг встановлено, що фактично частину запланованих робіт не виконано та за попередніми підрахунками з бюджету безпідставно сплачено близько 200 тис. грн.
Таким чином, здійснено розтрату бюджетних коштів на вказану суму.
За цим фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.3 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
Наразі триває досудове розслідування, проведення якого доручено слідчому відділу Старокостянтинівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області.
На даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко