Новини
Події

Хмельницькі поліцейські нагородили дівчат і хлопців, які затримали нічного розбійника

Сьогодні у відділі поліції  Хмельницького відзначили молодих людей, які затримали грабіжника, що вчинив розбій.

6 липня  близько дванадцятої години ночі по провулку Проскурівського Підпілля невстановлена особа із застосування фізичного насильства, що є небезпечним для життя та здоров’я, спричинила тілесні ушкодження у вигляді забою м’яких тканин обличчя 37-річній місцевій жительці, після чого відкрито заволоділа жіночого сумкою, у якій знаходились особисті речі.

Зі слів потерпілої, жінка йшла до батьків, які живуть в сусідньому домі і побачила, що позаду неї іде чоловік. Зловмисник перегнав жінку, після чого повернувся і вдарив потерпілу, вишсмикнув сумку і зник у невідомому напрямку. Перелякана жінка почала кричати і кликати на допомогу. У цей час в дворі будинку знаходились дівчата, які побачили чоловіка, прямуючого навпроти із сумкою в руках. Молоді люди звернулись до зловмисника, останній кинувся тікати. Не розгубившись, сміливі громадянки почали його наздоганяти, в цей час на допомогу підбігли хлопці, які також були поряд. Спільними зусиллями грабіжника затримали, після чого визвали працівників поліції.

По даному факту відомості внесенні у ЄРДР за ч.1 ст 187 ККУ «Розбій» –  напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, або з погрозою застосування такого насильства (розбій),- карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Начальник відділу поліції м. Хмельницький Валерій Онісьєв  подякував безстрашним дівчатам і хлопцям, які допомогли затримати злочинця і нагородив подяками від імені начальника ГУНП в Хмельницькій області, генерала поліції 3-го рангу Миколи Олександровича Семенишина та цінними подарунками. Молоді люди щасливі від того, що зробили добру справу, та переконані – так вчинив би кожен свідомий громадянин. Одна із дівчат має  бажання служити в органах поліції. Правоохоронці бажають їй успіху у всіх  починаннях, адже для таких безстрашних  і сміливих працівників двері поліції завжди відкриті.

Автор: Алла Самойленко