Новини
Суспільство

Мандрівка до Іспанії: блиск і простота Коста Бланки

«Білий берег» (Коста Бланка) — одна з головних туристичних принад Іспанії. Понад дві сотні кілометрів тепла і сонця простяглись вздовж Середземноморського узбережжя провінції Аліканте. Половина пляжів Коста Бланки – дрібнопіщані. Тут понад 300 сонячних днів на рік. Влітку повітря і море в середньому прогріваються до 24-26 ° C. А у Бенідормі навіть взимку стовпчики термометрів удень нерідко тягнуться до позначки 18-20 ° C.

Бенідорм.  У цьому місті на східному узбережжі Іспанії відносно небагато населення, але багато хмарочосів. Серед них – найвищий у Європі готель Gran Hotel Bali. Він – 186 метрів заввишки. Не тільки жильці готелю, а усі охочі можуть помилуватись краєвидами Середземного моря з висоти 43 поверху (всього їх 62), куди підіймає панорамний ліфт. Загалом у цьому місті понад 100 готелів на будь-який смак і гаманець: і для молоді, і для літніх людей, і для сімей із дітьми. Особливо привабливою виглядає набережна. Уздовж 6 кілометрів – найрізноманітніші кафе й ресторани з усією палітрою кухонь світу. Скелясті бухти відкривають скарби підводного світу аквалангістам. А вечірний Бенідорм — центр розваг усього узбережжя Коста-Бланка. Історичний центр міста, яке було рибацьким поселенням, вабить церквою 18 ст. і живописними алеями. Неподалік від Бенідорму розкинувся найбільший тематичний парк розваг і відпочинку — Terra Mitica. Він зведений за мотивами древніх цивілізацій Середземномор’я і вражає захоплюючими водними і механічними атракціонами. Останні дарують гострі відчуття усім, хто їх шукає, бо розташований парк високо на горі.

Кальпе.  Невеличке і затишне курортне містечко. Саме в ньому височіє гора Пеньон-де-Іфач – символ Коста-Бланки. Вона майже на кілометр заходить у море і розділяє узбережжя на дві мальовничі бухти. Вабить незвичною красою озеро, заселене фламінго. Подібних, до речі, чимало вздовж дороги на Бенедорм. Неподалік – рибацький порт, рибна біржа і чимало рибних ресторанчиків вздовж берега. Цього року у Кальпе на самому узбережжі  відкрився новий готель Suitopia-Soly Mar Suites Hotel. Стильний, сучасний, з неймовірними краєвидами і просторими терасами виключно у бік моря. У ресторані пропонують страви середземноморської кухні, які  вдало поєднуються з міжнародними. У номерах, здається, продумані і враховані усі побажання тих, хто має в них відпочивати.

Гуадалест. У цьому малесенському гірському містечку всього близько двохсот мешканців. Зате щороку воно приймає до 2 мільйонів туристів. Тож тут – усе для них: 10 незвичних музеїв, численні сувенірні крамнички, ресторанчики традиційної кухні. У місцевих магазинчиках – вино, мед, ковбаси, олії, сухофрукти та багато іших смаколиків домашнього приготування. Гірський замок Сан Хосе і фортеця Алькосайба, збудовані в XI столітті арабами, утворюють разом водосховищем унікальный ансамбль. Зайти в місто можна тольки через отвір у скелі, на которій стоїть Гуадалест. У родового будинку Ордунья – найвпливовішої родини міста, нині працює муніципальний музей. З вулички поруч відкривається неймовірний краєвид на водосховище.

Аліканте. Місто славиться своїми двома великими пляжами і арабською фортецею Санта-Барбара на скелі Бенакантил. Вона височіє у центрі міста – на висоті 166 метрів над рівнем моря. Всередині гори облаштовано платний ліфт. Загалом у фортецю вільний доступ. Саме тут розташований міжнародний аеропорт.

Коста- Бланка насправді вигідно поєднує можливості вишуканого і дорогого відпочинку із доступним для всіх охочих способом зануритись в особливий світ Іспанії: неквапливої, доброзичливої і гостинної.

TRAVEL PROFESSIONAL GROUP (TPG)
http://www.tpg.ua/
info@tpg.ua
01004,
вул. Велика Васильківська, 34, Київ, Україна
+38 (044) 545-44-44, (067) 502 44 60, (050) 382 08 07.
один з найбільших туроператорів України,
досвід продуктивної роботи на ринку туристичних послуг з 1994 року;
більше 300 кваліфікованих, відданих справі співробітників;
філії у 5-ти найбільших містах України;
ексклюзивні туристичні програми по всьому світу;
краще співвідношення ціни і якості в кожній пропозиції;
прямі авіаперельоти, комбіновані тури;
лояльна програма франчайзингу, юридична, маркетингова підтримка на всіх етапах;
надійні партнери.

 

 

Автор: Алла Самойленко