Новини
Події

Молода вінницька письменниця презентувала у Хмельницькому роман про те, як знайти себе

Дебютний роман «Німа» представила хмельничанам молода вінницька письменниця Юлія Гук. Вінничанка написала книгу про загнану у глухий кут творчу дівчину Тасіту. Це ім’я лягло в назву роману, адже з латинської перекладається як «німа».

Презентація відбулася у книгарні «Є» 15 липня. Юлія Гук зачитала уривок з книги, тримаючи інтригу та не розкриваючи сюжету. Вперше письменниця представила свій роман у Вінниці, Хмельницький – друге місто, де авторка розповіла про себе та свою героїню. За словами пані Юлії, тема книги гостро соціальна — шлях молодої, творчої, талановитої людини у світі, де майже все продається й купується.

Зі слів авторки, всі думки цього твору присвячені будь-кому, хто любить подумати чи здатен створити щось сам. Ця книга є своєрідним мотиватором, що спонукає читача на дію. Головна героїня книги Тасіта – піддослідна авторки, яка спостерігає за метаморфозами її внутрішнього світу, її світогляду, її прагненню змінити себе і світ навколо себе.

«Припинити кривлятися, а жити відповідно до своїх потреб та бажань – ось про що ця книга. А ще – про силу, без якої цього не досягнути. А ще про людей, які з’являються в нашому житті в потрібний момент, і про те, що такими ж людьми можемо стати для когось і ми самі. Про щастя, що є сукупністю всього вище переліченого. Саме так я сприйняла цей твір», – каже хмельничанка Олена, яка завітала на презентацію спеціально за автографом.

Письменниця поділилася враженнями від Хмельницького. Каже, що місто сподобалося, дуже зелене. Також вона розповіла про те, де бере натхнення і чому вирішила пов’язати своє життя з книгами.

«Бути письменником не важко. Зрозуміло, що це не єдина моя робота, я працювала в кількох книгарнях. Без книжок не уявляю свого життя. Я тільки як навчилася читати, одразу розпочала писати, досі в батьків зберігаються дитячі мої «книжки», – поділилася Юлія Гук.

Вона додала, що натхнення для неї – в літературі, музиці та нових знайомствах. Це річ потрібна, але письменник в першу чергу має зосереджено працювати над кожною книгою.

Автор: Алла Самойленко