Новини
Суспільство

Фермери з Хмельниччини їздили до Польщі на Свято Малини та Рукоділля

Нещодавно делегація Славутського району відвідала Красницький повіт Люблінського воєводства республіки Польща. У складі делегації були фермери району, представники районної державної адміністрації і закладів культури. Вже не вперше подоляни гостюють у своїх  польських побратимів. Цього разу представники Хмельниччини мали на меті налагодити співпрацю між фермерами Славутського району та фермерами Красницького повіту. Саме  у час перебування славутчан у Красницькому повіті проходило  Свято Малини та Рукоділля – традиційне свято красницьких плантаторів та фермерів, адже цей повіт славиться своєю смачною та соковитою малиною.

На урочистому зібранні місцевим жителям представили членів делегації зі Славути, а ті, в свою чергу, за українською традицією вручили польським друзям коровай.

 

Під час святкових заходів Славутський район був достойно представлений наметом з державною символікою та символікою Славутського району і прикрашений українськими виробами (ляльками, вишитими рушниками тощо), а всі присутні мали змогу пригоститися  традиційними українськими стравами – борщем, пампушками, варениками та домашньою ковбасою, які приготували  україночки з Славутчини.

Було й ділове спілкування. Місцевий фермер, який займається вирощуванням малини близько 30-ти років, показав славутчанам свої малинники, які займають аж п’ять гектарів. Він поділився своїм досвідом вирощування запашної ягоди.  Фермери Славутського району домовились про допомогу у придбанні саджанців.

Познайомилися члени делегації і з освітніми та позашкільними закладами Красницького повіту. Приємно вразила  матеріальнабаза  школи-гімназії зі спортивним напрямком: великий сучасний спортзал, фітнес-зал, тренажерний зал, комп’ютерні класи. Побували українці і у комплексі для людей з особливими потребами, комплексі для дітей-сиріт.

Делегація також відвідала місто Аннополь, що на березі річки Вісла. У мерії  для гостей керівництво презентувало відеоролик про історію та сучасність міста.

Джерело і фото  slrada.org.ua

Автор: Алла Самойленко