Новини
Події

Кам’янець-Подільський відвідав командувач Сухопутних військ Канади

15 липня командувач Сухопутних військ ЗС Канади генерал-лейтенант Пол Винник відвідав Центр розмінування, повідомляють на сайті Кам’янець-Подільської міськради.

Начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков проінформував гостя про діяльність, структуру й призначення військової частини, розповів про роботу Центру за напрямком пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв, а також досвід роботи військових саперів з саморобними вибуховими пристроями.
Крім того, Володимир Родіков ознайомив гостей з навчально-матеріальною технічною базою Центру розмінування, системою підготовки саперів, водолазів, кінологів та розрахунків мінно-розшукової служби, а також подякував генералу Полу Виннику за допомогу в підготовці українських саперів.
Під час роботи в Центрі розмінування іноземні гості перевірили хід проведення занять, які тривають у рамках «Багатонаціональної тренувальної групи — Україна», поспілкувались з українськими та канадськими військовослужбовцями.
— Наша співпраця є взаємовигідною, адже представники обох країн вчаться один в одного. Під час спілкування з канадськими інструкторами я дізнався, що вони вражені ентузіазмом своїх українських колег, а також їхнім бойовим досвідом. Хочу наголосити, що ми й самі навчаємося в українських військовослужбовців, — зазначив під час візиту генерал-лейтенант Пол Винник.
Командувач Сухопутних військ ЗС Канади також повідомив, що його зацікавила можливість подальшої співпраці у напрямку підготовки фахівців водолазної справи.
За матеріалами http://www.mil.gov.ua

Автор: Алла Самойленко