Новини
Суспільство

У Хмельницькому ветерани АТО патрулюватимуть хмельницькі вулиці разом з поліцейськими

У Хмельницькому стартувала реалізація проекту зі спільного патрулювання міста поліцейськими та демобілізованими учасниками АТО. Останніх планують залучати до такої роботи у разі виникнення конфліктної ситуації з людьми, які повернулися із зони бойових дій, та вчиняють правопорушення.

Як розповів координатор Центру допомоги учасникам АТО у Хмельницькій області Володимир Шрубковський, з такою пропозицією до них звернулися саме правоохоронці. Вони потрапляють у ситуації, коли порушники не звертають уваги на зауваження, називаються «учасниками АТО» і грубіянять патрульним. На допомогу їм вирішили залучити веретанські громадські організації. Наразі відгукнулися п’ять.

«Особи, які вчиняють протиправні дії, часто наголошують, що вони є учасниками АТО. До них маємо лояльніше ставитись, але поліція повинна при цьому дотримуватись закону. У місті є вже близько 15 громадських організацій, 5 з них долучаються до проекту. Ми поспілкуємося з поліцейськими і вирішимо формат майбутньої співпраці», – зауважив  Володимир Шрубковський.

У поліції додають, що демобілізовані військовики найчастіше попадаються на дрібному хуліганстві та з’являються у нетверезому стані в громадських місцях. Щоби досягти комунікації, якщо виникає конфлікт, спеціально залучають патрульних, які також брали участь у бойових діях в зоні АТО. Відтак правоохоронці з власного досвіду знають, що колишні військові швидше порозуміються, тому ветеранів АТО попередньо планують залучати до спільного патрулювання, рейдів та виїздів на виклики.

Під час першої зустрічі представники ветеранських організацій і поліцейські домовилися, що спершу необхідно визначитися, як юридично правильно організувати таку роботу. Також вирішили сформувати графік та визначити час, коли колишні військовики зможуть виходити на патрулювання.

Автор: Адміністратор сайту