Новини
Суспільство

Поки селищний голова керує, як може, Стара Ушиця має масштабну екологічну проблему

Днями на території селища Стара Ушиця  Хмельницької області знову  майже повністю вийшла з ладу система водопостачання та водовідведення. Обурені громадяни звернулися до Кам’янець-Подільської районної ради.

На їхнє звернення для розгляду ситуації, що склалася, і її виправлення виїхала робоча група у складі представників райдержадміністрації та районної ради.

Голова селищної ради Андрій Котульський уже просив допомоги у вирішенні проблеми і тоді у селищі побували депутати районної ради і порадили голові розпочати роботу в напрямку оформлення необхідних документів, але до їхніх порад він не дослухався. Тож коли зараз він почав розказувати про своє бачення вирішення проблеми водогону – мовляв, потрібен проект і гроші, присутні нагадали йому, що у 2012 році була підготовлена відповідна проектно-кошторисна документація, а наразі вона потребує лише деяких змін.

Тим часом сьогодні селище має результат у вигляді масштабної екологічної проблеми. Вода в деяких будинках поки що є, але невідомо, чи надовго її вистачить.

Говорили на зібранні і про КП «Добробут», яке забезпечує водопостачання у Старій Ушиці. Ситуація з цим підприємством непроста і не сьогоднішня. Ще восени минулого року навколо комунального підприємства  вирували неабиякі пристрасті.  Звільнили його директора. Зараз КП «Добробут» керує  Дмитро Касапчук,  а підприємство з березня по червень 2017 року має заборгованість по заробітній платі 341 тисячу гривень. На запитання членів робочої групи, яким селищний голова бачить варіант погашення боргу, він сказав, що ці кошти він планує виділити з місцевого бюджету з Програми фінансової підтримки селищної ради на 2017-2018 роки, а також збільшення тарифів на споживання води. Дана відповідь викликала хвилю обурення серед більшості присутніх на засіданні депутатів та жителів селищної ради.

Більшість зз них вважають що, селищний голова не виконує в повному обсязі свої службові обов’язки та не дотримується регламенту та процедури проведення сесій.

Члени робочої групи порадили місцевим депутатам обговорити наболілі питання на засіданні позачергової сесії. Питання дофінансування районні депутати пообіцяли розглянути за результатами рішення сесії селища, яку планують провести 4 серпня 2017 року.

Джерело 

Автор: Алла Самойленко