Новини
Події

“Фермеру” на Хмельниччині довелося повернути державі земельні ділянки вартістю понад 13,7 мільйонів гривень

Старокостянтинівська місцева прокуратура подала до суду позовну вимогу щодо визнання незаконними та скасування розпоряджень райдержадміністрації.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ залишив в силі рішення судів першої і апеляційної інстанції. Недійсними визнано договори оренди та суборенди та повернення державі земель сільськогосподарського призначення площею понад 392 гектари.

Ще у 2012 році на підставі розпоряджень Старокостянтинівської райдержадміністрації із громадянином укладено 5 договорів оренди земельних ділянок для ведення фермерського господарства. Ці ділянки загальною площею 392 гектари підприємливий чоловік після отримання передав у суборенду. І не кому-небудь, а товариству, керівником якого він був.  Було очевидним, що “фермер” не збирався створювати фермерське господарство. Для того, щоб отримати землі державної власності без передбаченої законодавством процедури торгів, вказаний громадянин штучно використав процедуру отримання земель для ведення фермерського господарства.
З’ясувалося також, що «фермер» є засновником та керівником низки суб’єктів господарювання, у користуванні яких знаходяться значні площі сільгоспугідь.
На сьогодні рішення суду виконано та земельні ділянки вартістю понад 13,7 млн. грн. повернуто із незаконного користування державі, повідомляє прокуратура Хмельницької області.

Автор: Алла Самойленко