Новини
Суспільство

7 серпня хмельничани зможуть побачити місячне затемнення

У ніч проти вівторка, 8 серпня в Україні за сприятливої погоди можна буде спостерігати цікаве астрономічне явища – часткове тіньове місячне затемнення.

Тінь від Землі “з’їсть” південну четвертинку повного Місяця, а освітлена частина супутника біля кордону тіні почервоніє. Весь процес триватиме близько двох годин, найкраще затемнення буде видно в 23:20. Помітити початок часткового затемнення можна приблизно за годину до максимуму, о 22:23, пише Громадське радіо. Наступне місячне затемнення відбудеться 31 січня 2018 року.

Час місячного затемнення – період, коли приховане може вийти на поверхню. Ви можете дістати підтвердження тому, про що здогадувалися, але у що не хотіли вірити. Тому асоціація із “чиряками” тут є найкращою. Жертви просто необхідні, щоб сміливо рухатися далі. Минуле має піти із місячною енергією. 

У ніч з 12 на 13 серпня в небі буде спостерігатися ще одне астрономічне явище – максимум активності метеорного потоку Персеїди. За прогнозами ММО (Міжнародної метеорної організації), очікується до 10-20 метеорів за годину. Шукати метеори треба у північно-східній частині неба, високо над горизонтом, трохи південніше сузір’я Кассіопея.
Це досить цікаві явища, їх можна спостерігати як в телескоп або бінокль, так і неозброєним оком. Воно буде доступно всім, головне, щоб пощастило з погодою.

Автор: Адміністратор сайту