Новини
Події

Слеми, Фарби, Фортеця. У Кам’янці відгриміла остання «РЕСПУБЛІКА»

Драйв, ніч, фортеця, музика. Саме так уже всьоме пройшов фестиваль вуличного мистецтва Республіка FEST.

Найпотужніший та найбільш очікуваний музичний фест України стартував першого вересня. Три дні шаленого драйву, гарних краєвидів та талановитих музикантів. Музика звучала звідусіль та створювала надзвичайну атмосферу, яку не хотілось залишати.

Цьогоріч на Республіка FEST діяло одразу п’ять сцен: Головна, Арт-двір, Ратуша, Тунель та новинка цього сезону, байкерська. Всього за три дні виступило 60 гуртів та відвідало фест близько десяти тисяч «фестивальників».

Традиційно фестиваль стартував із запізненням у пару годин. Але публіку це не засмутило, і тому на усіх сценах вони відривались на повну.

Звучали пісні таких гуртів, як Чумацький шлях, Ярмак, Без обмежень, Один в каное, YurCash, Дай дорогу!, Антитіла, Рэспублика Палина, Жадан і Собаки, АННА, Beissoul & Einius,Курган&Agregat, Люсі, Хамерман Знищує Віруси, Panivalkova, Антоха МС, The ВЙО, Vivienne Mort, daKooka та інші.

Хамерман Знищує Віруси як завжди дивували своїми костюмами. На цей раз вони були в образах «Адамів».

Реп-виконавці Курган&Agregat настільки багато подарували енергії «фестивальникам», що навіть ті, хто вперше чув їхні пісні, усі три дні ходили і співали «Сєльська драка біти кастети, в руках арматура, в зубах сігарєти». Самі ж хлопці також відфестивалили усі три дні.

Учасники гурту «Jinjer», більшість із яких вихідці з Донецької області, розповіли, що об’їздили з виступами майже всю Європу, окрім Норвегії. Але незабаром планують підкорити і цю північну державу.

«Республіканці» були особливо активні. Навіть лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя не стримав своїх емоцій: «Люди ви настільки прекрасна публіка навіть собі не уявляєте».

Наприкінці фестивалю погода різко зіпсувалась. Почалась сильна злива. Торгові палатки, парасолі та намети відвідувачів заходу просто зносило вітром. Однак, найбільш стійкі з «республіканців» (так місцеві мешканці називають тих, хто приїздить на фестиваль) продовжували «відриватися» в супроводі гурту АННА та швейцарців «Death by Chokolate».

Автор: Катерина Прокопець

 

Джерело “Хмельниччина туристична”

Автор: Катерина Прокопець