Новини
Політика

Депутат від Хмельниччини Роман Мацола – лідер рейтингу депутатів

Народного депутата України Романа Мацолу, який представляє у Верховній Раді мешканців Полонського, Славутського та Шепетівського районів, визнано лідером узагальненого рейтингу депутатів за півроку роботи парламенту.

Відповідні дані під час прес-конференції у Києві та регіонах оприлюднили представник Громадянської мережі ОПОРА.

Організація досліджувала діяльність 88 народних депутатів, обраних в одномандатних мажоритарних округах у 13-ти регіонах України. Аналізували діяльність парламентарів за двома ключовими показниками – законотворчість та активність у виборчих округах.

Найвищий бал за діяльність у виборчому окрузі отримав Роман Мацола передусім через найбільшу кількість проведених прийомів (61) та активну участь в роботі місцевих органів влади й публічних заходах на окрузі. Депутат також посів другу позицію за показником законодавчої роботи.

Роман Мацола взяв участь в усіх засіданнях 6-ої сесії Верховної Ради України. За півроку роботи він зареєстрував у парламенті 47 законопроектів(чотири з них стосувалися виконання передвиборчої програми) та подав 46депутатських запитів (43 з них стосувалися проблеми виборчого округу).

Таким чином за результатами моніторингу, проведеного Громадянською мережею ОПОРА, Романа Мацолу визнано депутатом, який найкраще виконує депутатські повноваження.

Детальніше з рейтингом діяльності депутатів-мажоритарників впродовж шостої сесії Верховної Ради України можна ознайомитися за посиланнням: http://longread.oporaua.org/rejtyng-6ta-sesiya

Володимир Мельничук

 

Автор: Алла Самойленко