Новини
Без категорії

Уже скоро запрацює відділення репродуктивних технологій у Хмельницькому міському перинатальному центрі

За кілька тижнів у Хмельницькому міському перинатальному центрі розпочне повноцінну роботу відділення допоміжних репродуктивних технологій. Тут планують здійснювати ЕК-запліднення для пар, що страждають безпліддям.

“Ідея створити такий відділ належить головному лікарю перинатального центру, – каже міський голова Олександр Симчишин. – Ми ж її підтримуємо і фінансуємо необхідні придбання. Звісно, обладнання обходиться дорого, але хіба має ціну нове людське життя?”

Міський голова розповідає, що робота відділення частково фінансуватиметься з бюджету міста, тому очікується, що хмельничани з власної кишені оплачуватимуть лише розхідні матеріали. Це дозволить у рази здешевити послугу порівняно з приватними закладами. Що стосується немісцевих мешканців – наразі шукають варіанти. Швидше за все, ціна на ЕКЗ для них буде вища.
У відділенні працюють кваліфіковані спеціалісти Центру планування сім’ї. Вони розповідають, що вже мають перші позитивні результати роботи – вагітність пацієнток. Проте детальніше про успіхи розповідатимуть, коли дітки народяться на світ.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець