Новини
Освіта

Старшокласників Нетішина відзначено дипломами у Всеукраїнському конкурсі рефератів

27 травня у Києві проходив фінальний етап Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергетика і світ», де взяли участь призери першого етапу, який проходив в містах-супутниках АЕС. Другий рік поспіль юних науковців гостинно приймав Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», на базі якого і відбувся захист рефератів.

До складу компетентного журі, яке оцінювало учасників конкурсу рефератів, входили представники Українського ядерного товариства, Енергоатома, та НТУУ «КПІ». Варто зауважити, що в цьогорічному конкурсі окрім переможців регіональних конкурсів з міст атомників взяли участь також школярі Іванівського району Київської області. Загалом, тематика рефератів та наукових робіт вирізнялася різноманіттям та глибиною. Юні науковці розглянули питання зберігання та захоронення радіоактивних відходів, удосконалення водно- хімічного контролю на АЕС, екологічні аспекти, проблеми та перспективи розвитку ядерної енергетики та ін. Учасники конкурсу здійснювали свої спостереження та проводили власні дослідження.

За результатами оцінки журі, перше місце посіла Надія Волохова, яка представляла Южно- Українську АЕС. Друге та третє місця у представників Рівненської АЕС. Двох учасників, які представляли Хмельницьку АЕС: Оксану Стецюк із Берездівського НВК та Миколу Левіна учня Славутської ЗОШ №7 було відзначено дипломами за оригінальність та повноту розкриття теми.

Випускники, що взяли участь у конкурсі, планують поєднати своє майбутнє із атомною енергетикою. Зокрема, учениця Берездівського НВК Оксана Стецюк, яка вже вдруге брала участь у фінальному етапі конкурсу рефератів «Ядерна енергетика і світ», вступатиме цьогоріч до НТУУ «КПІ» на теплоенергетичний факультет. Вона переконана, що саме її одноліткам необхідна добудова третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС, адже за ними – майбутнє атомної енергетики України.

Автор: Катерина Прокопець