Новини
Події

Хмельницька АЕС майже готова до осінньо-зимового періоду

 З 2 по 6 жовтня на Хмельницькій АЕС працювала комісія з перевірки готовності роботи АЕС до несення навантаження в осінньо-зимовий період (ОЗП) у 2017-2018 роках. Перевірку здійснювали фахівці ДП НАЕК «Енергоатом» та Державної інспекції з експлуатації електричних станцій та мереж (ДІЕЕСМ).

Протягом тижня представники комісії перевіряли виконання організаційних і технічних заходів, прийнятих адміністрацією станції з підготовки Хмельницької АЕС до роботи в осінньо- зимовий період. Зокрема, представники дирекції з нагляду за безпекою Енергоатома та ДІЕЕСМ перевірили готовність до несення навантаження в ОЗП основних цехів та підрозділів ХАЕС, оглянувши основну документацію та відвідавши робочі місця.

За словами голови комісії директора департаменту відомчого нагляду ДП «НАЕК «Енергоатом» Олександра Богуна, – Хмельницька АЕС переважно виконала заходи із підготовки до осінньо-зимового періоду і буде остаточно готова після виконання планово-попереджувального ремонту на другому енергоблоці наприкінці жовтня цього року.

Рішення про видачу Акта готовності Хмельницької АЕС до роботи в ОЗП 2017-2018 років буде прийнято центральною комісією ДП «НАЕК «Енергоатом» по завершенні середнього планово-попереджувального ремонту на енергоблоці №2, а також з врахуванням вимог Державної інспекції з експлуатації електричних станцій та мереж.

Високу оцінку щодо підготовки на Хмельницькій АЕС до ОЗП дав в. о. головного державного інспектора ДІЕЕСМ Валерій Бондарчук, оцінивши досвід колективу підприємства, як найкращий серед всіх АЕС України.

Автор: Катерина Прокопець