Новини
Події

На Хмельниччині антирейдерський штаб взявся до роботи

12 жовтня відбулося чергове засідання оперативного антирейдерського штабу під головуванням першого заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації Володимира Кальніченка за участі начальника Головного територіального управління юстиції Віктора Худняка.

Обговорення питань, винесених на засідання, виявилось досить активним та емоційним, а  в деяких моментах – навіть конфліктним, але, найголовніше, – результативним.

Так, представники прокуратури Хмельницької області та  Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області Микола Рева та Вадим Зелінський доповіли про стан захисту майнових прав власників та землекористувачів Староушицької селищної ради та Колодіївської сільської ради Кам’янець-Подільського району. Задля повного вивчення цього питання на засідання були запрошені  представники Староушицької селищної ради та жителі села Колодіївка. Удоповіді  зазначено, що по цій справі відкрите кримінальне провадження та ведеться досудове розслідування.

Також була розглянута заява Миколи  Крещенка, який звернувся за допомогою до оперативного антирейдерського штабу щодо можливості оформлення права власності на земельні ділянки, які розташовані  на території Сахновецької сільської ради Старокостянтинівського району. Йому було рекомендовано звернутися в центр безоплатної вторинної правової допомоги для подальшого розгляду справи.

Наступне питання стосувалося заяви ТОВ «СатановАграр» щодо скасування  рішень про державну реєстрацію права оренди земельних ділянок за ТОВ «Агрохолдинг 2012».  Його висвітлила заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Світлана Лисюк. Також представник Головного управління Національної поліції Вадим Зелінський зазначив, що наразі у справі порушене кримінальне провадження, проводяться слідчі дії та буде здійснена виїмка документів для надання відповідної правової оцінки.

Актуальним було питання ПАТ «Хмельницькрибгосп» стосовно перешкоджання у здійсненні господарської діяльності. Зараз по цій справі також проводиться досудове розслідування.

 

Джерело

Автор: Алла Самойленко