Новини
Політика

На Хмельниччині частина кандидатів не знає, що беруть участь у виборах

Так, Олешинська ТВК кандидатами в депутати сільської ради ОТГ за поданням «Українського об’єднання – УКРОП» зареєструвала Тараса Лейбенка, Альону Маримонську, Наталію Лису та Володимира Огойка. Однак, за словами цих осіб, з приводу участі у виборах до Олешинської сільської ради з ними ніхто не контактував, вони не підписували жодних заяв про згоду на балотування, не подавали декларацій, фотографій та копій документів, тож взагалі здивовані, що є кандидатами.

До Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради від УКРОПу балотуватимуться Леонід Бриндіков, Тетяна Козік та Олексій Іваненко. Як повідомили спостерігачеві ОПОРИ ці кандидати, вони вперше чують про свою участь у виборах. Ніхто з них не писав відповідної заяви, не подавав фотографій, копій документів та декларацій про доходи.

На виборах до Городоцької міської ради ОТГ від УКРОПу зареєстровані Любов Новікова, Ігор Салабай, Наталія Сопілко, Олександр Хоманець та Ярослав Шустер. Ці кандидати також не погоджувалися балотуватися і не надавали жодних документів, а про свою участь у виборах дізналися від представників ОПОРИ.

У поданнях до ТВК в частини з перелічених кандидатів були помилково вказані 1-2 цифри номера телефону, зазначене неактуальне місце роботи (станом на 2015 рік). Одна кандидатка зауважила, що її фото і декларація використані з виборів 2015 року. Інша повідомила, що взагалі не може брати участі у виборах, оскільки перебуває за кордоном, де оформлює документи на постійне місце проживання.

Зазначимо, що усіх цих кандидатів об’єднує один факт: у 2015 році вони були кандидатами в депутати від «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» до Хмельницької міської ради.

Як відзначає радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба, заяви на згоду кандидатів балотуватися та декларації кандидатів, які додаються до подання на реєстрацію кандидатів, належать до виборчої документації, таким чином їх підроблення має ознаки злочину передбаченого ч. 2 статті 158 КК України. Підроблення виборчих документів карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або  займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Джерело

Автор: Адміністратор сайту