Новини
Події

Зовсім скоро кам’янчани зможуть отримати закордонні та ID-паспорти в міській раді

Як ми раніше повідомляли, з 19 жовтня адміністратори управління надання адміністративних послуг Кам’янець-Подільської міської ради розпочнуть прийом документів для надання адміністративних послуг з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у формі ID-картки.

Управління надання адміністративних послуг Кам’янець-Подільської міської ради – перше серед ЦНАПів у Хмельницькій області, хто надаватиме ці послуги.

Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Сімашкевич спільно з депутатським корпусом виділили з міського бюджету 500 тис. грн на придбання і встановлення обладнання.  Це – одне робоче місце, яке дозволить надавати послуги з прийому документів на виготовлення закордонних паспортів та ID-карток, а також забезпечити процедуру їх видачі. Також найближчим часом  планується облаштування ще як мінімум одного робочого місця для забезпечення потреб суб’єктів звернень.

Виготовлення паспорта у формі ІD-картки коштуватиме 279 грн ( до 20-ти робочих днів), терміново (до 10-ти робочих днів) – 366 грн. При оформленні нового паспорта громадянина України у зв’язку із втратою чи зіпсуттям попереднього додатково стягуватиметься держмито у розмірі 34 грн.

При досягненні 14-річного (або 16-річного) віку виготовлення вперше паспорта громадянина України у формі ІD-картки – безкоштовне.

Вартість виготовлення біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт) становитиме 557,32 грн (термін виготовлення – до 20-ти робочих днів), терміновий (до 7-ми робочих днів) – 810,32 грн.

У разі необхідності термінового виїзду за кордон, пов’язаної з нагальною потребою у лікуванні від’їжджаючого, від’їздом особи, яка супроводжує тяжкохворого, чи смертю родича, який проживав закордоном, а також за наявності підтверджуючих документів, закордонний паспорт може бути виготовлений у термін до 3-х робочих днів. Вартість такого паспорта становитиме 810,32 грн.

Для якісного і ефективного обслуговування відвідувачів з паспортних питань теж працюватиме електронна черга, яка дасть можливість обслуговувати щодня від 16 до 22 осіб залежно від фіксованого графіку роботи. На одного відвідувача передбачено близько 30 хвилин при подачі документів та 10 хвилин – при отриманні.

Також в УНАПі створені всі умови для комфортного перебування: облаштовано місця для очікування, дитячий куточок для відвідувачів з дітьми, кулер, кавомат, надаються супутні послуги ксерокопіювання.

Про готовність паспорта додатково повідомляють за допомогою СМС-повідомлення. Ознайомитись з переліком документів, необхідних для виготовлення закордонних паспортів та ID-карток, можна на сайті УНАП за посиланням http://cnap.kam-pod.gov.ua в категорії «Паспорт громадянина України. Реєстрація» або звернувшись безпосередньо до адміністраторів управління надання адміністративних послуг для отримання консультації.

Управління надання адміністративних послуг знаходиться за адресою: м. Відродження 1, перший поверх адміністративної будівлі виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець