Новини
Спорт

Важкоатлети з Дунаєвеччини відзначились на Чемпіонаті Європи

Ангеліна Ломачівська (вагова категорія до 48 кг) та Ярослав Заболотний (вагова категорія до 68 кг) з Макова, що на Дунаєвеччині, завоювали бронзові медалі на Чемпіонаті Європи серед молоді віком до 23 років, який відбувся у м. Дуррес (Албанія). Окрім цього, спортсмени Хмельниччини посіли 4 місце у сумі двоборства.

«Це велике досягнення. Для цих спортсменів це перші висоти на п’єдесталі спорту, а як відомо – шлях до перемог дуже непростий. І ми переконані, що це лише початок, попереду у них ще більше вдалих виступів», – прокоментував представник збірної України важкої атлетики Вадим Рудяк.

Варто відзначити, що за останні роки саме Хмельниччина стала базовою областю України, де тренуються важкоатлети збірної. Саме тут збудовані чотири сучасні професійні комплекси для тренувань, і подбав про це народний депутат України, президент Федерації важкої атлетики України – Олександр Герега. Тож і не дивно, що новоспечені бронзові призери Чемпіонату Європи родом із Хмельниччини.

«За останні роки у спортивних комплексах «Епіцентр» тренуються важкоатлети з усієї України, набув популярності цей вид спорту і серед молоді Хмельниччини. Ангеліна та Ярослав прийшли у спорт відносно недавно, однак одразу проявили свою наполегливість і працьовитість. І ми вже бачимо результат. Важливо також і те, що юні спортсмени займаються не просто у гарних умовах, а в умовах європейських стандартів – за це окрема вдячність нашому президенту Федерації важкої атлетики України Олександру Володимировичу Герезі. Коли ми маємо все для тренувань, таку величезну підтримку, вагомий внесок у розвиток галузі – ми впевнено почуваємося на змаганнях будь-якого рівня. І цей «бронзовий дубль», як і безліч інших нагород, – це заслуга великого колективу спортсменів, тренерів та наставників, а отже, це і наша спільна перемога, з якою я всіх і вітаю», – зауважив тренер юних призерів Олег Поляков.

Самі ж важкоатлети, переповнені емоціями, кажуть:

«У перемогу вірили, адже без цього не варто виходити на помости. Однак знаємо, що судді завжди об’єктивно оцінюють й інших спортсменів, які теж чимало вкладають сил та часу в улюблене заняття. Та завойована бронза стала черговим поштовхом до посилених тренувань та подальшої роботи над собою».

Автор: Катерина Прокопець