Новини
Події

Художники Антонінської музичної школи отримали сучасні мольберти

Через творчість прокладаємо шлях до любові до рідної держави. Антонінська музична школа виховує не лише піаністів, скрипалів та вокалістів, вдосконалюють свою творчість тут і юні художники.  Саме вони стали учасниками конкурсу під назвою «На рідній землі», зініціював його народний депутат України Андрій Шинькович, коли художній керівник звернулась з- проханням придбати для вихованців гуртка сучасні мольберти.

«Принцип роботи з підростаючим поколінням у нашої команди досить простий: ми ніколи не даруємо дітям, щось просто так. В першу чергу, вони мають працювати над собою, докладати зусиль і як результат отримувати винагороду. Так сталось і з вихованцями гуртка декоративно-прикладного мистецтва Антонінської музичної школи – для занять їм потрібні були мольберти, тож ми вирішили організувати творчий конкурс, де всі будуть переможцями, а за їхні старання подарувати необхідний інвентар»,  –  розповів народний депутат України Андрій Шинькович

В дитячій музичній школі навчаються не лише юні мешканці Антонін,  приїздять і з наколишніх сіл, тож педагоги та керівництво закладу намагається створити відповідні умови для занять.

«Для дітей, які у нас навчаються творчість – це не просто хобі, це невід’ємна частина їхнього життя. І їх не мало, а це головне. Сьогодні батьки стають голосними спонсорами розвитку їхніх талантів. Та не всі можуть придбати все необхідне: пензлики, фарби, папір – це все не дешеве задоволення, а що вже казати про мольберти. От і вирішили звернутися з таким проханням до нашого народного депутата Андрія Шиньковича. Звісно, приємно було і те, що він став ініціатором проведення такого творчого конкурсу. Та найголовніше – це те, що на сьогодні ми повністю забезпечені мольбертами, гарними, сучасними та легенькими, що дасть можливість кожному юному таланту працювати як у класі так і на природі», – ділиться враженнями викладач декоративно-прикладного мистецтва Антонінської дитячої музичної школи Альона Шмайлюк.

Емоції у залі тутешньої загальноосвітньої школи зашкалювали, тож після офіційної частини потішили присутніх юні таланти своєю творчістю. Відзначила вагомий вклад у розвиток Антонін і місцевий селищний голова Наталія Кондратюк.

«Я вже не перший рік знаю роботу команди «За конкретні справи» та, безпосередньо, нашого народного депутата України Андрія Шиньковича. За цей час дійсно зроблено чимало, Ви пригадайте, як виглядала наша ДЮСШ? А сьогодні, це один з найкращих залів району, і діти займаються в належних умовах і результати їхньої праці кращі. Це і ремонт спортивного залу в нашій школі, і Антонінська амбулаторія, підсипки доріг – я не знаю скільки часу потрібно витратити аби все перерахувати. Хочу лише подякувати за таку турботу про нас, про наших дітей, та й загалом про Антоніни», – підсумувала Антонінська селищна голова Наталія Кондратюк.

На останок талановиті вокалісти та музиканти потішили батьків та гостей святковим концертом, що став приємним доповненням робочого візиту та черговим підтвердженням того, що Антоніни дійсно багаті на талановиту молодь, наполегливих викладачів та щирих людей. 

Автор: Катерина Прокопець