Новини
Події

У Новій Ушиці засудили водія, який керував авто напідпитку

Новоушицький районний суд визнав винним 43-річного жителя райцентру  у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння). Згідно із постановою, він повинен сплатити штраф – шістсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це 10200 гривень. Крім того, чоловіка на рік позбавили права керувати транспортними засобами.

Утім, аби винести це рішення, суду довелося призначати 4 засідання: перше відповідач «прохворів», хоча довідок не надав; друге попросив відкласти, бо не зміг прийти адвокат; на третьому заявив про відвід судді; на учорашнє, четверте, не приїхав: як пояснила жінка, що представилася його дружиною, чоловік і адвокат – у лікарнях, але знову ж без документів, які це підтверджують.

Такі дії суд розцінив як спосіб затягування розгляду, що може призвести до необґрунтованого порушення строку розгляду справи про адміністративне правопорушення, передбаченого ст.277 КУпАП, та до уникнення відповідальності за вчинене правопорушення, враховуючи строки притягнення до адмінвідповідальності, передбачені ст.38 КУпАП. Відтак виніс постанову, якою визнав чоловіка винним у керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець