Новини
Кримінал

В Славуті поліцейські «на гарячому» затримали молодого браконьєра

У Славуті 22-річний місцевий житель, використовуючи електровудку, глушив рибу на річці Горинь. Таким способом він виловив більше 400 рибин.

Про браконьєра, який забороненим способом рибалить на річці Горинь, до Славутського відділу поліції повідомили небайдужі свідки. На місце невідкладно виїхали працівники групи реагування патрульної поліції і «на гарячому» затримали 22-річного славутчанина. Пересуваючись по річці на гумовому човні, чоловік глушив рибу за допомогою електроприладу «STC-profi 1200», приєднаного до спеціального сачка.

Таким способом браконьєр виловив більше 400 рибин, серед яких плітки, карасі, бички, щуки, головані. Наразі екологи підраховують збиток, завданий навколишньому середовищу, адже таким варварським способом знищується не тільки риба, а вся мікрофлора водного середовища.

Знаряддя лову та рибу у браконьєра вилучили. По даному факту працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді накладення штрафу або обмеження волі на строк до 3 років.

 

Автор: Катерина Прокопець