Новини
Вибори ОТГ

240 працівників поліції забезпечують правопорядок на виборчих дільницях у тергромадах

Працівники поліції Хмельниччини сьогодні забезпечують правопорядок на виборчих дільницях під час перших вибори депутатів, селищних та міських голів у семи об‘єднаних територіальних громадах.
Для охорони виборчої документації та громадського порядку на 113 виборчих дільницях задіяно 240 працівників поліції, 33 представники ДСНС та 56 членів громадських формувань з охорони громадського порядку.
Станом на 10.00 годину голосування проходить без вагомих порушень, а от напередодні в області був зафіксований 1 факт підкупу виборця, за яким відкрите кримінальне провадження за ч.2 статті 160 Кримінального кодексу України – Порушення законодавства про референдум (перешкоджання насильством, обманом, погрозою, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права брати або не брати участь у референдумі).
Як встановили правоохоронці, у селі Велика Калинівка Хмельницького району ввечері 26 жовтня невстановлена жінка, яка назвалась представником однієї з політичних партій, надала 59-річній місцевій мешканці продуктовий набір у якості винагороди за голосування на виборах до сільської ради села Олешин Хмельницького району за кандидата від політичної партії, яку вона начебто представляла. До складу набору входило по 2 кг пшеничного борошна та ячмінної крупи, 1 л соняшникової олії та по 3 кг цукру і макарон.
Наразі правоохоронці заданим фактом проводять розслідування.


Сектор комунікації поліції Хмельницького області
Автор: Адміністратор сайту