Новини
Події

Хмельницький забудовник сплатить 750 тисяч гривень коштів пайової участі на розвиток інфраструктури обласного центру

Належна інженерно-транспортна та соціальна інфраструктура є необхідною умовою розвитку регіону.
Джерелом для бюджетного фінансування потреб розвитку інфраструктури населеного пункту є пайова участь замовників об’єктів будівництва, яка полягає у сплаті ними до місцевого бюджету коштів у визначеному відповідно до закону розмірі.
Встановлено, що ще у 2013 році між Хмельницькою міською радою та товариством, що виступило замовником будівництва багатоквартирного житлового будинку, укладено договір про пайову участь у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Хмельницького.
На підставі цього правочину забудовник зобов’язався до прийняття об’єкта в експлуатацію сплатити до місцевого бюджету 750 тис. грн.
Однак, нехтуючи своїми зобов’язаннями, товариство обумовлену суму коштів пайової участі так і не сплатило.
З метою захисту інтересів територіальної громади та стягнення заборгованості, Хмельницька місцева прокуратура звернулась до суду з відповідними позовними вимогами.
Як повідомив перший заступник керівника місцевої прокуратури Павло Маслюк, рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
 
Відтак, забудовника зобов’язано сплатити до бюджету 750 тис. грн. пайової участі на розвиток інфраструктури обласного центру.

Автор: Катерина Прокопець