Новини
Події

Обласна влада: добудова 3 і 4 енергоблоків ХАЕС – одне з важливих завдань для України

У безпечності експлуатації Хмельницької АЕС ДП НАЕК «Енергоатом» 8 листопада мали змогу переконатися депутати обласної ради під час відвідування найпотужнішого стратегічного підприємства, флагману регіону на організованому облрадою Дні депутата.

Обласні обранці на чолі з головою ради Михайлом Загородним ознайомилися  із потужностями підприємства, зокрема відвідали машзал та блочний щит управління енергоблока №2 електростанції, а також побували  у навчально-тренувальному центрі, де оператори продемонстрували готовність діяти у разі виникнення аварійної ситуації. Також депутати ознайомилися зі станом недобудованого третього блоку.

Голова обласної ради Михайло Загородний наголосив, що питання добудови 3 і 4 енергоблоків Хмельницької АЕС є стратегічно важливим аспектом для енергетичної системи України. Депутатський корпус обласної ради готовий всебічно, в межах своїх повноважень, сприяти розвитку будь-якого підприємства, діяльність якого направлена на збільшення дохідної частини місцевих бюджетів та, як наслідок, розвитку територій.

«Хмельницька атомна електростанція – не лише бюджетоутворююче, а й містоутворююче підприємство, де працює понад 5 тисяч 200 осіб персоналу. Функціонування добудованих енергоблоків дасть можливість створити тисячі робочих місць, збільшити надходження до бюджетів різних рівнів та, безумовно, здешевити вартість електроенергії на енергоринку», – зазначив очільник облради.

Окрім того, Михайло Загородний висловив переконання, що безпосереднє знайомство депутатів обласної ради з виробництвом, умовами роботи персоналу сприятиме у прийнятті у сесійній залі важливих рішень для ХАЕС, міста Нетішин та регіону в цілому, а також сприятиме донесенню об’єктивної інформації до мешканців області.

Депутати облради різних фракцій оцінили масштаб одного з найбільших підприємств області, були позитивно вражені його злагодженою роботою, переконалися  у рівні фаховості персоналу.

Під час відвідин депутати поспілкувалися з керівництвом підприємства щодо перспектив розвитку Хмельницької АЕС та представниками трудового колективу. Зокрема, генеральний директор ВП «ХАЕС» Микола Панащенко поінформував депутатів про підсумки роботи АЕС за 10 місяців поточного року, поділився напрацюваннями щодо добудови 3 та 4 енергоблоків, а також й про продовження терміну експлуатації енергоблоку № 1, який наразі відключено від енергомережі для проведення планово-попереджувального ремонту.

Продовження за посиланням: http://km-oblrada.gov.ua/neobxidnist-dobudovi-3-i-4-energoblokiv-xaes-odne-z-viznachalnix-zavdan-dlya-ukra%D1%97ni/

 

Автор: Катерина Прокопець