Новини
Кримінал

Будьте пильні: у Хмельницькому кишенькові злодії викрадають дорогі телефони

Саме кишенькові крадіжки  були і залишаються найпоширенішими серед інших видів злочинів. Одна з головних причин – халатність самих громадян, які потерпають від рук кишенькових злодіїв.

Кишенькові злодії зазвичай обирають у жертви людей неуважних, нетверезих громадян, приїжджих. Вчиняються злочини здебільшого у місцях великого скупчення людей: у магазинах, на ринках, у громадському транспорті та автомобілях служби таксі.

За вихідні дні за власної неуважності постраждало 5 громадян, повідомляють  у поліції Хмельницького.

10 листопада о 20.00 год. по вулиці  Проскурівській,  16 невстановлена особа з кишені куртки 17-річного місцевого жителя  викрала мобільний телефон  IPhone 6,  що належить 48-річній місцевій жительці.

11 листопада близько 16.30 год., рухаючись в маршрутному таксі №11 по Пр. Миру невстановлена особа  викрала із кармана рюкзака  мобільний телефон Fly 4516, що  належить 37-річному місцевому жителю.

12 листопада близько 11 05 годині по вулиці Проскурівській, 35 під час проїзду у таксі служби 700-100 при невідомих обставинах зник мобільний телефон марки IPhone, що належить 22-річному місцевому жителю.

12 листопада о 03.00 год. по вулиці Свободи,  1А у  приміщені НК “СВ” невстановлена особа з кишені штанів викрала мобільний телефон  IPhone 6+, що належить 30-річному  місцевому жителю.

12 листопада о 21.00 год. по вулиці Ціолковського, 9/1 в під’їзді №2 невстановлена особа з кишені куртки викрала мобільний телефон марки Lenovo, що належить 37-річному місцевому жителю.

Поліція рекомендує:

  • Бути особливо уважними у переповненому транспорті, на ринках. До транспорту заходити швидко і біля входу намагатися не затримуватись;
  • не носити гаманці та цінні речі у рюкзаках, барсетках, кишенях брюк, особливо задніх. Користуватися внутрішніми кишенями піджаків, сумками-візитками;
  • не класти гаманець у відкриту сумку поверх продуктів;
  • не носити при собі без потреби великі суми грошей готівкою. Для купівлі дорогоцінних речей краще користуватися пластиковою карточкою;
  • не тримати в одній кишені купюри різної номінальної вартості. -перебуваючи у багатолюдних місцях – в магазинах, на ринку, транспорті, зберігайте свої гроші та цінності у внутрішніх кишенях сумки;
  • сумку тримайте якомога ближче до себе, не перекидайте її за спину, якщо у ній знаходиться велика сума грошей

Автор: Алла Самойленко