Новини
Бізнес

«Швидкий кредит», квитки у розстрочку та дві хвилини на прийняття рішення

В черговий раз ПриватБанк потішив своїх клієнтів новинками у кредитуванні, адже саме це стало пріоритетом майже для всіх банків з початку року. Зокрема, гривневі кредити фізичним особам по банківській системі зросли на 20 мільярдів гривень, з яких майже 10 мільярдів видав ПриватБанк, традиційний лідер у різних напрямках роздробу.

Про це та про новації у сфері  кредитування розповів 29 листопада Юрій Браніцький, директор Південно-Західного РУ Приватбанку.

Давно знайомий сервіс «Оплата частинами» відтепер є доступним у вигляді готівкового кредиту. За 15 хвилин, з прозорими умовами клієнти можуть оформити його та отримати кошти на картку банку. Відсоткова ставка – одна з найнижчих на ринку – 2,9%. «Таким чином ми відкрили для наших клієнтів ще одну послугу – кредит готівкою на ті потреби, які не можливо оплатити в магазині», – зазначив Юрій Браніцький.

Оформити кредит готівкою клієнти банку можуть самостійно – в Приват24, в закладці «Швидкий кредит». Якщо ж з якоїсь причини зробити це самотужки не вдається, цю операцію можна првоести у відділенні. Зробити це настільки просто, що допомогти в оформленні може будь-який працівник банку, навіть касир.

Уявіть, ви зібралися на відпочинок, забронювали готель, купили обновки, а грошей на квитки не вистачає. І позичити нема в кого. І тут ПриватБанк прийде на допомогу. Відтепер на сайті bilet.pb.ua реалізована можливість перенести їхню вартість у рострочку. Тобто білети купуєте сьогодні, а платите за них частинами, протягом 10 місяців. За словами Юрія Браніцького, це нововведення буде особливо корисним тим, хто планує відпочивати сім’єю і для куго купівля квитків «виливається» у чималу копійочку.

Також з 23 жовтня сутєво знизилися ставк за програмою «Житло в кредит». Відтепер квадратні метри з вторинного ринку можна придбати зі ставкою 19,9% (замість 22,9%), квартиру у новобудові – під 17,9%. Суми кредитів стартують від 100 тисяч гривень як для первинного, так і для вторинного ринку. Максимальна сума кредиту для придбання житла на первинному ринку – 2 мільйони гривень, на вторинному – мільйон. Сума першого внеску – 25% вартості житла, термін кредитування – до 20 років. Причому на первинному ринку іпотека оформлюється лише на здане та введене в експлуатацію житло.

Доступнішим стало й придбання в кредит автомобілів. На нове авто відсоткова ставка відтепер 18% (замість21%), за вживане – 23,9% (замість28%). Розстрочка оформюється за схемою фінансового лізингу – банку купує авто та передає його укористування клієнту. Перший внесок при цьому – 10%. Відсотки нараховуються на залишок заборгованості. Угода укладається на термін від 12 до 60 місяців. Комісія – 0%. До речі, якшо ви купуєте вживаний автомобіль і вносите аванс у розмірі 25% його вартості, то самі вирішуєте, оформлювати «Каско» чи ні.

«Зниження» у ПриватБанку торкнулося не лише відсоткових ставок, а й термінів прийняття рішень. Тепер по іпотеці рішення приймається протягом 30 хвилин, а по придбанню автомобіля – за 2 хвлини.

За рік роботи в України програми підтримки підприємництва «Країна Успішного Бізнесу» (КУБ) ПриватБанк профінансува понад 20 000 проектів малого бізнесу на суму 2,7 мільярда гривень. Програма дозволила створити понад 260 тисяч нових робочих місць. В Хмельницькій області профінансовано 527 бізнес-проектів на суму 85 мільйонів гривень.

А завдяки спеціальній кредитній лінії «Агросезон» сільгоспвиробники мають можливість придбати техніку, пальне, запчастини тошо. Сума фінансування – до 20 мільйонів гривень, а графік погашення адаптований до сільськогосподарскього циклу.

Автор: Катерина Прокопець