Новини
Суспільство

Послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористались більше 2,6 тис. безробітних осіб з інвалідністю

Питання соціального захисту та організації сприяння зайнятості людей з інвалідністю, надання їм якісних та адресних соціальних послуг залишається важливим напрямком роботи Хмельницької обласної служби зайнятості.

Так, протягом січня-листопада 2017 року послугами скористались 2,6 тис. безробітних осіб з інвалідністю.

За направленням обласної служби зайнятості працевлаштовано майже 700 осіб з особливими потребами на вакантні місця бухгалтера, механіка, охоронника, масажиста, заточувальника, продавця продовольчих та непродовольчих товарів, сиросолільника, електрогазозварника тощо. Велика чисельність осіб була працевлаштована на: ТОВ «Наркевицький цукровий завод» (м. Волочиськ) – 17 осіб, за напрямками оператор лінії у виробництві харчової промисловості, токар, бетоняр;  ТОВ «Святець» (смт. Теофіполь) – 25 осіб, ТОВ «Україна 2001» (смт. Теофіполь, смт. Білогір’я) – 18 осіб на вакантні місця: – інженер, бухгалтер, агроном, кухар. У тому числі 15 осіб були працевлаштовані з наданням компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску

За сприяння служби зайнятості 13 осіб з інвалідністю започаткували власний бізнес за такими напрямками, як: надання юридичних консультацій, торгівля продовольчими, непродовольчими товарами, у тому числі через мережу Інтернет, надання перукарських послуг, ремонт побутових приладів тощо.

З метою підвищення конкурентоспроможності безробітних на ринку праці організовано підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації для 232 осіб з інвалідністю, більш ніж за 40 професіями та напрямами: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, електрогазозварник, кондитер тощо.  Після завершення навчання 98,7 % безробітних з інвалідністю працевлаштовано. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 260 осіб з інвалідністю.

Особи з інвалідністю залучаються до участі у різноманітних профорієнтаційних заходах,  профінформаційних семінарах, семінарах з орієнтації на підприємницьку діяльність. За бажанням інваліда проводиться профдіагностична консультація та профвідбір перед направленням на профнавчання.

У Міжнародний день інвалідів хочеться висловити щиру вдячність усім, хто активно долучається до благородної справи – бере участь у наданні соціальних послуг та соціальній реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями. Нехай щоденна турбота про ближнього, милосердя і терпимість стане нормою нашого повсякденного життя.

Автор: Катерина Прокопець