Новини
Надзвичайні події

Житель Деражні отримав понад 10 тисяч гривень штрафу за керування мотоблоком у стані алкогольного сп’яніння

10 200 грн. штрафу та позбавлення права керувати транспортними засобами – таке стягнення, згідно з постановою Деражнянського райсуду, отримав чоловік, котрий кермував мотоблоком у стані алкогольного сп’яніння. Його визнали винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП.

З таким судовим рішенням правопорушник не погодився і подав скаргу до апеляційного суду області. У ній, зокрема, зазначив, що був пасажиром, а не водієм, і огляд на стан алкогольного сп’яніння йому проводили з порушеннями, тому просив постанову суду першої інстанції скасувати і провадження у справі закрити.

Утім, Апеляційний суд Хмельницької області постанову Деражнянського райсуду залишив без змін, а скаргу апелянта без задоволення, констатувавши: «… висновок суду про доведеність вини у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП, за наведених у постанові суду обставин, є обґрунтованим, вмотивованим і відповідає фактичним обставинам справи. Підтверджується наявними у матеріалах справи доказами, яким суд дав правильну оцінку».

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець