Новини
Події

Хмельницький «Спорт-Сіті» – перемога!

Чергову перемогу може записати у свій актив колектив компанії «СК Груп», забудовник комплексу «Спорт-Сіті», що на Прибузькій 5/1.

Рішенням Господарського суду Хмельницької області визнано чиною додаткову угоду до договору оренди землі під будівництво комплексу.

Цього рішення чекали не тільки представники забудовника, а й майже 150 пайовиків будівельного кооперативу, що вже долучилися до зведення комплексу. Також великий інтерес цей судовий процес викликав у представників громадських організацій, які представляють військових-учасників АТО, оскільки забудовник ініціював акцію з забезпечення наших атовців житлом, уже передавши їм 10 квартир у майже готових до здачі будинках. А ця справа ставила під загрозу можливість подальшого отримання ними квартир.

Також не залишились осторонь представники спортивної громадськості міста, яким у комплексі «Спорт-Сіті» передбачені приміщення для змагань та тренувань. Та й взагалі, питання, чи потребує наше місто спортивного комплексу площею в декілька десятків тисяч квадратних метрів, та ще й збудованого за рахунок інвесторів, виглядає риторичним.

Забудовники «Спорт-Сіті» ні на день не припиняли зведення об’єкту, бо впевнені у власній правоті та законності будівництва. Кожна дія викликає протидію. І противники будівництва довгий час вставляли йому палиці в колеса. Але вкотре суд виніс рішення на користь забудовника. І мабуть немає жодного сенсу міській раді оспорювати колегіальне суддівське рішення, адже забудовник довів серйозність своїх намірів: виділив квартири нашим захисникам, збирається надалі не просто дотримуватися умов договору, зокрема, в частині будівництва спортивних споруд, а також, як нам стало відомо, готовий безоплатно передати частину цих споруд у користування місту.

А комплекс «Спорт-Сіті» росте з кожним днем, все більше відкриваючи власний вражаючий масштаб, впевнено йдучи до того, щоб стати одним із найбільш знакових і впізнаваних об’єктів нашого міста. Так може вже досить заважати цьому проекту і ставити під питання майбутнє не тільки інвесторів будівництва, а й наших захисників, нашої молоді, а відтак – й  усього нашого міста?

Автор: Алла Самойленко