Новини
Надзвичайні події

Хмельницькою Держекоінспекцією встановлено факт грубого порушення правил полювання

З відкриттям сезону полювання 2017-2018р.р. Державною екологічною інспекцію у Хмельницькій області посилено контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства при проведенні полювання в мисливських угіддях області. Основним завданням є виявлення фактів порушення правил полювання та випадків браконьєрства.

Під час проведення рейдів державними інспекторами були встановлені факти порушення вимог природоохоронного законодавства про раціональне використання, відтворення і охорону об’єктів тваринного світу на території області, зокрема: встановлено порушення вимог ведення мисливського господарства та здійснення полювання (полювання без належного на те дозволу, в заборонених місцях; транспортування добутих тварин без відмітки цього факту в дозволі на їх добування); встановлено грубе порушення правил полювання, в наслідок чого мало місце незаконне добування об’єктів тваринного світу.

Так, 09 грудня цього року оперативно-рейдовою групою з числа державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Хмельницької області було встановлено факт грубого порушення правил полювання в Урочищі «Підлісне», наслідком якого стало незаконне добування  дикої тварини (козулі).

Мисливці, які проводили полювання, відмовились надавати документи на проведення полювання посадовим особам Інспекції під час виконання ними своїх обов’язків. З метою встановлення осіб, які проводили полювання, працівниками Інспекції було здійснено виклик представників поліції та єгерський склад ДП «Хмельницьке ЛМГ».  Також були виявлені й інші порушення правил проведення полювання.

З метою недопущення подібних ситуацій та попередження порушення природоохоронного законодавства на території Хмельницької області, звертаємось до мисливців області та керівників лісомисливських господарств не порушувати під час полювання вимог чинного природоохоронного законодавства.

Нагадуємо, що стаття 85 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу» передбачає покарання у вигляді штрафу на громадян від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 102грн. до 1020грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від тридцяти до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн. до 1530грн.)

За повторне порушення закону на порушників чекатимуть не лише чималі фінансові витрати (штраф), а й конфіскація рушниці та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення або позбавлення права полювання на строк до трьох років.

 

Автор: Катерина Прокопець