Новини
Кримінал

Зловмисники на Хмельниччині намагалися вивезти дівчину до Польщі для примусової праці

На Хмельниччині невдовзі судитимуть двох чоловіків, які намагалися вивезти 21-річну дівчину за кордон для роботи в місцях розпусти.

До Славутського міськрайонного суду спрямовано обвинувальний акт щодо двох жителів Хмельницької області, які намагалися вивезти молоду дівчину за кордон для трудової експлуатації.

Нагадаємо, що у серпні цього року працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлеюлюдьми, спільно з колегами зі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області та за процесуального керівництва прокуратури області затримали одного з фігурантів, який супроводжував потерпілу під час перетину кордону, прямо на українсько-польському пропускному пункті “Ягодин”. Іншого підозрюваного затримали за місцем проживання у Нетішині.

Чоловіки намагалися вивезти 21-річну мешканку Славутського району з метою подальшої незаконної трудової експлуатаці до Польші. Один із фігурантів штучно створив потерпілій борг, який вона не змогла повернути. Певний час зловмисник вимагав у дівчини кошти, а потім за допомогою свого знайомого, який часто їздить за кордон, вирішив вивезти дівчину до сусідньої держави для примусової праці. Усі зароблені потерпілою гроші вони мали забирати собі нібито для «погашення» боргу.

Потерпілу вдалося вчасно повернути додому, вона пройшла необхідний курс реабілітації. Увесь період досудового розслідування чоловіки перебували під вартою. Наразі матеріали кримінального провадження вже спрямовано до суду. Згідно ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України їм може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Інформація сектора комунікації поліції Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко