Новини
Події

Керівництво Хмельницької АЕС підвищило кваліфікацію

26-27 грудня цього року, на базі навчально-тренувального центру, керівний склад Хмельницької АЕС підтримував кваліфікацію з питань ядерної та радіаційної безпеки. Фахівці «Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки» (ДНТЦ ЯРБ) провели курс лекцій щодо норм та правил ядерної та радіаційної безпеки.

За словами начальника відділу аналізу міцності та надійності ядерних установок ДНТЦ ЯРБ Олега Зеленого, із наближенням України до Євросоюзу, змінюються та з’являються нові державні нормативні документи. «Під час лекцій ми розповіли про нормативні документи, які були розроблені і введені в дію Державною інспекцією ядерного регулювання України в поточному році, а також ознайомили із планами на найближчі роки щодо розробки норм і правил з ядерної та радіаційної безпеки»,- зазначив представник ДНТЦ ЯРБ.

Навчання пройшло в формі конструктивного діалогу, де керівники Хмельницької АЕС не лише виявляли зацікавленість, а і ділилися своїми напрацюваннями. Курс лекцій з питань ядерної та радіаційної безпеки проводиться вже не вперше і таке навчання буде проведено на всіх АЕС України та в Енергоатомі.

Детальніше: www.xaec.org.ua

Автор: Катерина Прокопець