Новини
Події

КП «Аеропорт Хмельницький» повернув собі землі для відновлення фактичної роботи підприємства у майбутньому

За активної участі прокуратури суд відмовив у задоволенні позову про визнання недійсними та скасування державних актів на право власності на земельні ділянки КП «Аеропорт Хмельницький».

Реалізуючи конституційну функцію представництва держави в суді, прокуратурою Хмельницької області здійснено вступ у розгляд судом справи за позовом громадянина до Хмельницької районної ради та КП «Аеропорт Хмельницький» про визнання недійсними та скасування державних актів на право постійного користування земельною ділянкою площею майже 135 га.
Ця земля, яка розташована за межами населених пунктів Ружичанської та Розсошанської сільських рад Хмельницького району, надана авіаційному підприємству для забезпечення його належного функціонування ще у 1982 році.
У судовому порядку позивач намагався визнати недійсними та скасувати правовстановлюючі документи на неї.
Під час судового розгляду, прокуратурою області спільно із відповідачами доведено необґрунтованість вказаних позовних вимог.
Таким чином, право постійного користування землею КП «Аеропорт Хмельницький» залишилось непорушеним, чим створено умови для відновлення фактичної роботи підприємства у майбутньому.
Причиною пред’явлення позивачем даного позову було намагання залишити у своїй власності незаконно отриману на території аеропорту земельну ділянку площею близько 1 га, яку прокуратура у судовому порядку вимагає повернути законному користувачу.
 

Автор: Катерина Прокопець