Новини
Події

На Хмельниччині тривають «ялинкові рейди»

Нагадаємо, що починаючи з 5 грудня на території Хмельницької області триває щорічна операція “Новорічна ялинка”, направлена на забезпечення охорони лісів від незаконних рубок шпилькових насаджень у передноворічний період.

З метою здійснення заходів з попередження порушень природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок, Інспекцією створено оперативні рейдові групи та затверджено графік проведення перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень в період підготовки до нового 2018 року.

З початку природоохоронної операції, Держекоінспекцією у Хмельницькій області проведено двадцять одну рейдову перевірку, в тому числі перевірено двадцять точок реалізації новорічних ялинок. В ході перевірок за порушення порядку придбання та збуту хвойних насаджень складено понад  десять протоколів про вчинення адміністративного правопорушення.

Окрім того, під час проведення рейдових перевірок, державними інспекторами було виявлено факт незаконно зрубаних ялинок на території міста Хмельницького. По даному факту проведено розрахунок шкоди, нанесеної державі внаслідок незаконного вирубування зелених насаджень, розмір якої склав 2304 грн., а матеріали передані до правоохоронних органів з метою встановлення та притягнення винних осіб до відповідальності.

Держекоінспекція просить громадян не купувати новорічні ялинки сумнівного походження, не сприяти незаконному промислу, який завдає шкоди довкіллю! Про всі випадки незаконної реалізації новорічних ялинок просимо повідомляти на телефон «Гарячої лінії» Інспекції: 0382-70-28-39 або на електронну адресу khmeln@dei.gov.ua.

Автор: Катерина Прокопець