Новини
Кримінал

На Хмельниччині засуджено іноземця, який став винним у смертельній ДТП

Державним обвинуваченням, яке здійснювали працівники галузевого відділу прокуратури області, у суді доведено вину громадянина Республіки Молдова у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило летальні наслідки.
Дорожньо-транспортна пригода сталася в середині жовтня минулого року поблизу села Гуменці Кам’янець-Подільського району.
Досудовим розслідуванням, яке за процесуального керівництва прокуратури області здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, встановлено, що, керуючи вантажним автомобілем «DAF» з напівпричепом марки «Krone», іноземець виїхав на зустрічну смугу руху та вчинив зіткнення задньою частиною напівпричепу з автомобілем «Mercedes-Benz Sprinter».
У результаті цього постраждало сімнадцять осіб. Четверо пасажирів мікроавтобуса отримали несумісні з життям травми, ще дванадцять пасажирів цього авто та водій – тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб).
Вироком Чемеровецького районного суду, який наразі законної сили не набрав та може бути оскаржений в апеляційному порядку, засудженому призначено покарання у виді 7 з половиною років позбавлення волі.

Автор: Катерина Прокопець