Новини
Події

На Хмельниччині 5 лютого судитимуть начальника пошти, яка привласнила з каси відділення близько 28 тисяч гривень

До Летичівського районного суду надійшов обвинувальний акт щодо начальника одного із сільських відділень поштового зв’язку Деражнянського району, котрій інкримінують привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 191 КК України) та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними досудового слідства, очільниця сільського ВПЗ, котра була наділена організаційно-розпорядчими функціями та несла повну відповідальність за збереження цінностей переданих в процесі виробництва поштових, телеграфних відправлень, матеріальних та грошових цінностей, довірених їй Хмельницькою дирекцією УДППЗ «Укрпошта», упродовж березня-липня 2016 року, привласнила з каси відділення близько 28 тис. грн..

Це були гроші , передбачені  для виплати соціальних компенсацій на тверде паливо та скраплений газ учасникам Великої Вітчизняної війни, соціальної допомоги до 9 травня, допомоги у зв’язку пологами і вагітністю, а також ті, що надходили за електронні перекази, відправлення з накладною платою, отримані  за товари і газети, комунальні платежі селян тощо.

У відомості на виплати, за версією слідчих, посадовець вносила неправдиві дані, підробляючи підписи і ставлячи вигадані дати отримання.

Підготовче судове засідання у цій справі в Летичівському районному суді призначено на 5 лютого 2018 року.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець