Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині засуджено до довічного ув’язнення чоловіка, який вбив вагітну та її матір сокирою

Колегія суддів апеляційного суду Хмельниччини залишила без змін вирок Хмельницького міськрайонного суду, яким обвинуваченого  в умисному протиправному заподіянні смерті двох осіб, вчиненому з особливою жорстокістю, у тому числі відносно жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності (п.п. 1, 2, 4 ч. 2 ст.115 КК України) і в завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов’язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу (ч. 1 ст. 135 КК України), засуджено до довічного ув’язнення.

Обвинувачений просив цей вирок скасувати і призначити новий розгляд справи у суді першої інстанції, мотивуючи тим, що не враховані усі обставини справи, у тому числі, пом’якшуючі, та не допитані усі свідки.

Нагадаємо, події, за які обвинувачений отримав найвищу міру покарання, розгорталися 14 грудня 2016 року в Летичівському районі. Згідно з вироком суду, під час вживання алкогольних напоїв між ним, його співмешканкою та її матір’ю виникла словесна суперечка, під час якої в чоловіка виник умисел вбити обох жінок. Відтак він взяв сокиру й наніс нею численні удари спочатку матері, потім співмешканці, знаючи, що та вагітна. Вимушеним свідком злочину став однорічний син, якого обвинувачений залишив серед трупів, в небезпеці, без нагляду і допомоги.

Хмельницький міськрайонний суд визнав обвинуваченого винним за інкримінованими йому статтями Кримінального кодексу України і присудив довічне ув’язнення. Апеляційний суд області залишив цей вердикт без змін, а апеляційну скаргу – без задоволення.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець