Новини
Події

У Старокривинському НВК на Хмельниччині оновлено природничі класи

Минулого року вчителі цієї школи взяли участь у Третьому конкурсі мікрогрантів. Його для  активних мешканців Полонського, Славутського та Шепетівського районів проводить ГО «Інститут солідарності громад Романа Мацоли».

У конкурсі перемогли обидва проекти, запропоновані педагогами зі Старого Кривина. Школа отримала гроші на оновлення кабінетів хімії, біології та для першокласників.

Цього тижня подивитися на нові класи до школи приїхав народний депутат України Роман Мацола. Учні із захоплення розповіли Роману Миколайовичу про закуплені за грантові кошти антисколіозні парти, спортивний інвентар, поділилися, як використовуватимуть мікроскоп, реактиви та спеціальні магнітні плакати з біології.

Вчителі НВК також подякували народному депутату за оновлені меблі. Завдяки співпраці Романа Мацоли з Кабінетом Міністрів України вдалося знайти додаткові гроші для закупівлі у класи школи нових шаф. Тепер учні перших класів не носитимуть важких підручників, а робитимуть домашні завдання у школі та залишатимуть книжки у класі.

За словами народного депутата України Романа Мацоли,  у зв`язку з початком освітньої реформи необхідно, перш за все, оновлювати матеріальну базу сільських шкіл. «Очі в дітей горять, коли вони заходять до нових класів. У них з`являється бажання вивчати біологію та хімію. І головне – учні отримують нові знання, стають конкурентними зі своїми ровесниками, які навчаються, наприклад, у міських школах обласних центрів»,  – наголосив Роман Мацола.

 

Володимир Мельничук

 

Автор: Алла Самойленко