Новини
Події

Сьогодні славутчани відзначили день визволення свого міста від нацистських загарбників

18 січня представники виконавчого комітету Славутської міської ради, ветерани та громадськість міста відзначили 74 річницю визволення Славути від нацистських загарбників.

На початку заходу його ведучий, депутат Славутської міської ради Роман Бачинський, провів короткий екскурс із історії визволення нашого міста від окупантів: «30 місяців тривала окупація нашого міста німецькими загарбниками.
За два з половиною роки «господарювання» у Славуті нацисти заснували «Грослазарет», в якому за приблизними підрахунками знищили до 150 тисяч військовополонених, а також єврейське гетто в якому було знищено до 12 тисяч євреїв з усього району. Окупанти пограбували і зруйнували лісозавод, фаянсовий завод, паперову фабрику, меблеву артіль та багато інших підприємств, значну кількість житлових будинків, знищили цілі вулиці. Загальні збитки, заподіяні загарбниками місту, перевищили 100 млн. карбованців…».

Вшанувавши пам’ять земляків-переможців хвилиною мовчання, учасники заходу поклали квіти та вінки до Меморіалу пам’яті та Пантеону Слави.

Прес-служба Славутського МВК

Автор: Катерина Прокопець