Новини
Події

У Полонській територіальній громаді дитячий садочок прийняв нових вихованців

Народний депутат України Роман Мацола відвідав ПолонськийНВК №2, де відкрив нову групу. Це вже третя група дошкільнят, що запрацювала у цьому навчальному комплексі за останні два роки.

У 2016 році за сприяння народного депутата з державного бюджету було виділено гроші на ремонт цього приміщення, заміну даху й вікон. У 2017 тут запрацювали перші дві групи. А вже цього року, завдяки роботі керівництва Полонської ОТГ, садочок став рідним ще для 19 маленьких вихованців.

Таким чином, завдяки ініціативі Романа Мацоли у Полонській громаді вдалося скоротити чергу в садочок на понад сто дітей.

Також народний депутат України зустрівся з директорами шкіл Полонської ОТГ. Говорили про освітню реформу, проблеми та методи їх вирішення, про плани на 2018 рік.

Окрім того, Роман Мацола передав сільських школам два десятки нових комп`ютерів. Їх вдалося закупити за сприяння народного депутата  в рамках підтримки сільської освіти від Кабінету Міністрів України.

Саме завдяки плідній співпраці, яку народний депутат проводить з мешканцями, керівниками та депутатами об`єднаної громади, а також з урядом, на соціально-економічний розвиток освіти Полонської ОТГ 2017 року з державного бюджету вдалося залучити майже пів мільйона гривень.

За ці гроші проведено капітальний ремонт з заміною вікон у Котюржинецькому НВК, триває благоустрій території Полонського НВК №1, придбано комп`ютерну техніку для НВК №2, ДНЗ №2 «Веселка» та закуплено дитячі ігрові майданчики для Новолабунського ДНЗ «Сонечко», Новоселицького ДНЗ «Журавлик», Полонського ДНЗ «Калинка», Червонівської ЗОШ та Прислуцького НВК.

За словами народного депутата Романа Мацоли, з розвитку дошкільної та середньої освіти має починатися розвиток громади. “Ми мусимо зробити все, щоб наші діти мали доступ до якісного навчання і вони були конкурентними з випускниками, столичних шкіл», – наголосив народний депутат.

Володимир Мельничук

Автор: Катерина Прокопець