Новини
Політика

За ініціативи депутатів від Хмельниччини містобудівний закон зазнає змін

У Верховній Раді України 7 грудня 2017 року був зареєстрований законопроект №7370 «Про внесення змін в Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності». Ініціаторами змін стали народні депутати обрані на Хмельниччині Олександр Володимирович Герега та Андрій Васильович Шинькович.

Запропоновані зміни полягають  у внесенні заборони на прийняття в експлуатацію новозбудованих об’єктів житлово-комунального та громадського призначення якщо вони не відповідають вимогам доступності. Зокрема, з прийняттям цього законопроекту пандуси або ж інші засоби доступності для людей можливо буде встановити без оформлення документів на право власності або користування земельною ділянкою, а це значно спростить облаштування будинків та установ засобами доступу для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп.

За словами ініціаторів змін, проблеми людей з обмеженими можливостями у пересуванні досить актуальні сьогодні по всій території України. Адже пандуси якщо і є, то  належним чином зроблених не  так вже й багато. Тому реагувати на звернення людей з інвалідністю, візочників просто необхідно, адже це  громадяни, що потребують особливої уваги від держави, яка в свою чергу повинна дбати про кожного українця.

Рекомендує депутатам підтримати відповідний законопроект і Комітет з будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства. Адже важливо, що з його прийняттям усі новобудови будуть одразу облаштовані усіма необхідними засобами доступу, в іншому випадку об’єкти не будуть прийматися в експлуатацію.

Автор: Алла Самойленко