Новини
Кримінал

За вбивство своєї співмешканки 38-річного шепетівчанина засудили до 8 років за гратами

Шепетівський міськрайонний суд засудив 38-річного чоловіка до восьми років за гратами за нанесення тяжких тілесних ушкоджень своїй співмешканці, що спричинило її смерть (ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу).

Трагедія сталась в жовтні 2017 року в Шепетівці. Як розповість потім обвинувачений у суді, разом із своєю співмешканкою пізно ввечері вони пішли на пилораму по дрова. Дорогою назад жінка стала спотикатись, впала в калюжу, що обурило чоловіка. Через це він і наніс їй перші удари ногою в живіт та грудну клітку, залишивши жінку безпорадною на вулиці. Вранці повернувся і потяг її додому, покликавши на допомогу малолітнього сина потерпілої. Нанесення ударів продовжилось і вдома.  Наступного ранку жінка у власному будинку й  померла.

“Суд, незважаючи на повне визнання обвинуваченим своєї вини та правильне розуміння наслідків своїх дій, відхиляє його доводи про нанесення К. всього чотирьох ударів ногами по тулубу останньої, і  спростовує такі доводи висновком судово-медичного експерта №… від ….., згідно якого зазначені у п.п. “а” п. 1 резолютивної частини вказаного висновку тілесні ушкодження виникли від, щонайменше, дев’яти-десяти ударних травмуючих дій тупих твердих предметів, могли виникнути внаслідок ударів кулаками рук, ногами взутими у взуття, тощо ”, – йдеться у вироку.

Врахувавши пом’якшуючі та обтяжуючі обставини,  суд призначив обвинуваченому покарання у виді 8 років позбавлення волі.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Апеляційного суду Хмельницької області

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець