Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині держекоінспекцією встановлено факт забруднення річки Хомора (оновлено)

 Як вже повідомлялось раніше, Держекоінспекцією у Хмельницькій області здійснюється кризовий моніторинг річки Хомора в смт. Понінка, в результаті якого 13 лютого було виявлено на поверхні води пляму жовтого кольору.

З метою встановлення причин забруднення водного об’єкта, Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області у відповідності до вимог діючого законодавства організовано проведення позапланових перевірок ймовірних забруднювачів річки Хомора (ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика «Україна» та КП «Полонне тепловодопостачання»).

14 лютого було проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Понінківська картонно-паперова фабрика «Україна», в ході якої відібрано проби зворотних вод випуску №1 та поверхневих вод річки Хомора. Аварійної ситуації або аварійного скиду не зафіксовано. Очисні споруди працюють в штатному режимі.

Станом на 15 лютого цього року по факту забруднення річки Хомора, Держекоінспекцією у Хмельницькій області проводиться перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства КП «Полонне тепловодопостачання».

Про подальшу ситуацію на річці Хомора Інспекцією буде повідомлено додатково.

Автор: Алла Самойленко