Новини
Події

Результати моніторингу дотримання радійниками Хмельниччини мовних квот

Радіостанції Хмельниччини у листопаді-грудні 2017 року вели мовлення винятково українською мовою.

Минулого року представництво Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Хмельницькій області провело три хвилі моніторингів на предмет виконання радіостанціями області мовних квот. У І півріччі минулого року наші радійники перевиконали квоту ведення передач українською мовою в середньому на 24 %. У ІІ півріччі ця тенденція збереглася, а в листопаді-грудні 2017 року обсяг ведення мовлення українською мовою в ефірі радіостанцій Хмельниччини досягнув 100 %.

Десяту позицію серед усіх областей України в І півріччі минулого року хмельницьким радіостанціям забезпечило перевиконання квоти пісень українською мовою в середньому на 21%. Радіокомпанії краю виконують вимоги щодо мінімального обсягу україномовних пісень в ефірі й після збільшення квоти до 30%. Це підтверджують результати третьої хвилі моніторингу.

Загалом з листопада 2016 року, коли почали діяти мовні квоти ведення передач і трансляції пісень українською мовою в ефірі радіостанцій, представництво Національної ради у Хмельницькій області не зафіксувало жодного порушення мовних квот хмельницькими радіокомпаніями. У той же час загалом по Україні зафіксовано 17 порушень законодавчих вимог, 13 із них стосувалися обсягу пісень українською мовою. Загальна сума штрафів, накладених Національною радою на радіостанції за невиконання мовних квот, становила 1 001 956,52 грн.

Автор: Алла Самойленко