Новини
Кримінал

На Хмельниччині судитимуть головного лікаря одного з районних центрів первинної медико-санітарної допомоги

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності.
Слідчим відділом прокуратури області спільно з співробітниками Управління Служби безпеки України в області, в результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт вимагання неправомірної вигоди головним лікарем одного з районних центрів первинної медико-санітарної допомоги.
Позитивне вирішення питання щодо працевлаштування на посаду медичної сестри в очолюваний ним медичний заклад лікар «оцінив» у 500 доларів США.
У вересні минулого року, під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди правопорушника викрито «на гарячому», а неправомірно одержані кошти вилучено.
За результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області, зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.
Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.

Автор: Катерина Прокопець