Новини
Спорт

18-річна нетішинка отримала посвідчення майстра спорту України з радіоспорту

18-річна нетішинка, випускниця гуртка «Спортивна радіопеленгація» (керівник Людмила Панчук) ПНЗ клубу «Юний технік» Яна Петровська нещодавно отримала посвідчення майстра спорту України з радіоспорту.

У 14 років дівчина пов’язала своє життя зі спортивною радіопеленгацією, а сьогодні студентка 2 курсу Київського Національного університету фізичного виховання та спорту є однією із кращих нетішинських «мисливців на лис».

Наразі Яна проживає у столиці нашої країни, однак продовжує виступати за свій клуб та Хмельницьку область на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Протягом трьох останніх років спортсменка представляла Україну на двох Чемпіонатах Європи з радіопеленгації, трьох Чемпіонатах Європи з радіоорієнтування та Чемпіонаті світу з радіопеленгації, де виборювала призові місця.

«Для мене спортивна радіопеленгація – це не просто хобі, це стиль життя. Радіоспорт – захоплюючий, цікавий і неабияк корисний. Сутність «полювання на лисиць» полягає в поєднанні мистецтва оперативної радіопеленгації і бігу по пересіченій місцевості. Справжній спортсмен – «мисливець» повинен бути хорошим легкоатлетом і орієнтувальником, мати великий запас різноманітних знань і навичок», – ділиться дівчина.

За усі перемоги та успіхи в цьому нелегкому виді спорту Яна Петровська дякує батькам та своєму наставнику, керівнику гуртка «Спортивна радіопеленгація» Людмилі Панчук. Молодша сестра Яни – Єлєна Петровська продовжила її справу.

Школярка із задоволенням займається спортивною радіопеленгацією та має неабиякі досягнення. У 2017 році спортсменка увійшла до складу юнацької збірної команди України та захищала честь країни на Чемпіонаті світу в Словаччині.

Відділ з організаційних питань апарату Виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Автор: Катерина Прокопець