Новини
Політика

«Головним ворогом країни є не корупція, а низький рівень достатку громадян»,  – переконаний нардеп від Хмельниччини Сергій Лабазюк

На початку нового пленарного тижня 8-мої сесії 8-го скликання Верховної Ради народний депутат України Сергій Лабазюк закликав з трибуни колег-парламентарів працювати у конструктиві задля вирішення нагальних проблем у країні.

На думку нардепа, попри те, що розпочався новий пленарний тиждень, проблеми в державі залишаються старі. У Верховній Раді приймають реформи, говорять про модернізацію в різних сферах. В результаті парламентарі лише варяться в своєму «котлі», тоді як громадяни живуть окремо своїм життям та шукають шляхи «як вижити».

«Ми можемо людям скільки завгодно розповідати про антикорупційний суд, про іншу «боротьбу з вітряками»,  але насправді українці сьогодні прагнуть закінчення війни, збереження землі, стабільності в економіці та впевненості в завтрашньому дні», – наголосив Сергій Лабазюк.

За його словами,  політичний порядок денний сьогодні продовжує диктувати  МВФ та інші зовнішні партнери.

«Поки ми будемо піддаватися, це добром не закінчиться. Держава потребує національної комплексної програми боротьби з бідністю. Не корупція – основний ворог держави, а низький рівень достатку громадян», – зазначив політик.

Разом з тим Сергій Лабазюк наполегливо звернувся до колег з проханням підтримати законотворчу ініціативу, від якої сьогодні залежить економічний стан багатьох аграріїв країни. Мова йде про законопроект № 7403-2, що повністю повертає колишній режим адміністрування ПДВ при експорті олійних культур. Нагадаємо, наприкінці минулого року цю пільгу було відмінено, через зміни до Податкового кодексу України, які були «зашиті» у правках до державного бюджету 2018.

Автор: Алла Самойленко