Новини
Події

У Ізяславі опікуються питанням працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

У Ізяславському районному центрі зайнятості відбувся семінар для внутрішньо переміщених осіб. Захід пройшов у рамках реалізації проекту «Соціально-правовий захист, життєзабезпечення та екстрена підтримка постраждалих від конфлікту груп населення південного сходу України», за участю адвоката Данської Ради у справах біженців Рачка Романа Володимировича та головного юриста ГО «Подільська правова ліга» Площинської Анастасії Олексіївни. У заході взяли участь  безробітні особи з числа внутрішньо переміщених, а також внутрішньо переміщені особи з числа зайнятого населення.

Мета даного проекту – забезпечити внутрішньо переміщених осіб та населення, яке постраждало внаслідок конфлікту на сході України та АРК, вільним доступом до інформації, юридичної консультації, адміністративної, документальної та юридичної підтримки, консультування з можливим супроводом справ з відновлення порушених прав у відповідних державних органах та судах.

Під час заходу Роман Рачок поінформував переселенців про актуальні зміни до законодавства, що визначає особливості реалізації права ВПО на житло за програмою держпідтримки, за якою 50% вартості компенсує держава, отримання адресної грошової допомоги, пенсійних прав, стягнення заборгованості за соціальними виплатами.

Задля того, аби кожен громадянин мав змогу без проблем звернутись до компетентного органу, де йому можуть допомогти спеціалісти, правозахисниками було розроблено пам’ятку із зазначенням номерів телефонів, куди конкретно і за якою допомогою можна звертатись.

Після закінчення заходу усі бажаючі отримали безкоштовну правову допомогу від спеціалістів.

Джерело

Автор: Алла Самойленко